top of page

OM PIANOFABRIKEN

Det är nästan 100 år sedan som det första pianot tillverkades i huset. Fabriken hann också rymma tvåltillverkning och lagerförvaring innan den lämnades att förfalla. För HSB blev fastighetsförvärvet en perfekt start för det nya konceptet HSB Bostad Future, där syftet är att producera bra bostäder till låga kostnader. Man återanvänder samma arkitektoniska och tekniska lösningar samtidigt som varje hus får en helt egen exteriör. En annan viktig del i konceptet är att kunden ska kunna vara med och påverka planlösningen i sin nya lägenhet, till exempel ha möjlighet att lägga till eller ta bort innerväggar.

I Pianofabriken bor vi också klimatsmart. Lägenheterna får ljus av lågenergilampor och varje innehavare betalar för sin egen varmvattenförbrukning.

Miljön och närområdet har gjort lägenheterna särskilt eftertraktade. På bara ett par minuters promenadavstånd ligger Telefonplan med Konstfack i Ericssons gamla lokaler, populära restaurang Landet, Designens Hus och Arne Söderbergs klassiska konditori. Lika nära ligger Midsommarkransen med rikt kulturliv i gamla Tellusbiografen, vackra Svandammsparken och ett stort utbud av både matställen och butiker med inriktning på vintage, antikviteter och second hand.

13.JPG
bottom of page