top of page

INFORMATION TILL NYINFLYTTADE

Porttelefon och låsbrickor

Om ni redan finns i systemet och någon ringer på porttelefonen kommer du motta ett samtal från 08 420 041 03, för att öppna dörren trycker du 5 på din telefon. För att bli inlagda i systemet skicka portnummer, lägenhetsnummer, för och efternamn samt telefonnummer till: lina.karlsson1990@gmail.com

Vill ni beställa bricka/brickor (kostar 300kr per styck) ber vi er också skicka mail till: lina.karlsson1990@gmail.com

Om ni är helt nyinflyttade och inte har fått uppdaterat namn på dörr och brevlåda ska detta felanmälas till HSB, ej till styrelsen.

Felanmälan

Felanmälan sker i första hand via HSB ServiceCenter och felanmälan av vitvaror sker direkt till Electrolux service. Vid eventuella frågor angående bredbandsuppkopplingen ber vi alla boende att själva kontakta leverantören Bredbandsbolaget. De har en kundtjänst som gärna bistår oss med all information. 

Bostadsrättsförsäkring

Vi har kollektivt i föreningen tecknat en bostadsrättsförsäkring. Den ger ett skydd för de skador som inte ersätts genom föreningens fastighetsförsäkring. Detta omfattar bland annat lägenheternas fasta inredning, såsom vitvaror, golv, kök etc (lös egendom omfattas av den egna hemförsäkringen). För att anmäla en skada ringer man till Folksam Företagsskador, 08-772 80 20.

Filterbyte, ventilation & köksfläkt

Ventilationsfilter kommer delas ut varje halvår till alla boende i huset. Med två års intervall utförs OVK-kontroll på hela fastigheten och samtliga lägenheter. Så det är viktigt att ha en fungerand ventilation, både för huset och hälsan.

Vi rekommenderar alla att byta kolfilter i sina köksfläkter varje år, eller varje halvår vid mycket fritering, för att få bästa möjliga funktion. Fett i fläktens filter bidrar även till att en eventuell brand kan sprida sig snabbare och regelbunden rengöring och byte av filter kan förhindra detta.

Återvinning och sopor

Sopnedkastet är endast till för hushållssopor, matavfall samt tidningar. Ställ aldrig sopor utanför sopnedkastet då detta medför en kostnad för bortforsling som föreningen behöver betala. Återvinningsstation för övriga sopor, som t.ex. glas, papper och plast, finns vid Svandammsparken. Se länk till karta.

Gemensamma ytor (trapphus, garage, etc)

Vi ber de boende att hålla källargångarna, trapphusen och gemensamma ytor fria från sopor, barnvagnar, cyklar och annat. Detta är särskilt viktigt för att minska brandfaran i fastigheten och för allas säkerhet och trevnads skull.

Ombyggnation

Styrelsen ska alltid kontaktas vid frågor om ombyggnationer. Innan några ombyggnationer påbörjas ska styrelsen ha sett och godkänt fackmannamässiga ritningar och beskrivningar.

Parkering

Brf Pianofabriken har 2 p-platser utomhus samt 8 garageplatser under huset. För tillfället är samtliga platser upptagna, men man kan ställa sig i kö. Mer information hittar du här:

Brandsäkerhet

Rädda – varna – larma – släcka är normalt den ordning du kan följa om du upptäcker en brand, men den verkliga situationen avgör vilken ordning som är bäst. Är ni flera kan ni hjälpas åt.

Övernattningslägenhet

Medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra övernattningslägenheten i Brf Tvålflingan (Metronomgatan 5). Klicka på knappen nedan för mer information, samt bokning.

bottom of page