top of page

Vårbrev från Styrelsen 2024

Hej kära grannar! 


Nu är våren på ingång och styrelsen vill nu informera om viktiga händelser härnäst för dig och alla andra medlemmar i brf Pianofabriken. 


Årsstämma 30/5

Den 30e Maj är det dags för årsstämma! Föreningens årsredovisning samt kallelse till stämman kommer att komma i brevlådorna.


Statusuppdatering på OVK

Franska Bukten har slutfört rengöring av ventilationssystemet och genomfört ytterligare åtgärder i ett antal lägenheter i huset. Det återstår endast ett l par åtgärder innan den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) är slutförd och därmed godkänd.


Brandsäkerhet

Vår brandsäkerhetspartner, Brandsäkra, har genomfört en översyn av brandskyddet i vår byggnad. Tyvärr blev garage och trapphus 96 och 100 inte godkända, främst på grund av barnvagnar, leksaker och andra föremål som hindrar passage i trapphuset. Vi uppmanar alla ägare av dessa föremål att snarast möjligt ta bort dem från trapphusen för att undvika risker vid eventuella brand- eller nödsituationer. 


Sophantering

Sophantering har varit ett återkommande problem där boende i huset felaktigt har slängt avfall i fel kärl. Restavfall har hamnat i matavfallskärlet, och kartong har blandats med övrigt avfall vilket inte är tillåtet.

Det är av yttersta vikt att alla boende gör en insats för att sortera sitt avfall korrekt. För närvarande har vi sophämtning två gånger i veckan, vilket borde vara tillräckligt för antalet boende i vårt hus om vi alla sorterar på rätt sätt. Det är inte möjligt att öka storleken på kärlet för matavfall då det skulle bli för tungt att hantera för de som tömmer dem.

Styrelsen övervakar situationen noggrant och kommer att utvärdera om ytterligare kärl för matavfall behövs. Dessutom vidtas åtgärder för att informera alla boende om korrekt sopsortering. Vi uppmanar er alla att vara medvetna och ansvarsfulla när det gäller sophantering, för vår gemensamma trivsel och miljöns bästa.


Vårstädning

Snart är det dags för vårstädning! Vi kommer att meddela det exakta datumet för städdagen inom kort. Håll ögonen öppna för mer information.


Vill du vara med i styrelsen?

Styrelsen söker nya medlemmar som är intresserade av att bidra till vår gemenskap och delta i styrelsearbetet. Om du känner dig motiverad och vill veta mer om vad det innebär att vara en del av styrelsen, är du välkommen att kontakta Andreas Larsson (andreas.larsson@hoistgroup.com) i valberedningen för ytterligare information.


Vi ser fram emot att träffas på årsstämman och tackar er alla för ert fortsatta stöd och samarbete för att göra Pianofabriken till en ännu bättre plats att bo på.


Bästa hälsningar,


Styrelsen brf Pianofabriken

bottom of page